Software pentru vanzari in domeniul panificatiei – Studiu de caz

Saptamana aceasta dorim sa va prezentam un studiu de caz pe care l-am realizat pe un client din portofoliul nostru. Vom vedea care a fost problema initiala si ce imbunatatiri a adus solutia noastra.

Problema clientului

Clientul activeaza in zona de productie si distributie a painii. Aceasta activitate implica foarte multa atentie la fiecare detaliu. Timpul este limitat si de cele mai multe ori te afli intr-o continua cursa pentru a livra marfa inainte de a sosi cumparatorii in magazine.

Au existat doua mari probleme in activitatea clientului:

  • Multe facturi eronate (mai ales la TVA) completate de agentii de vanzari
  • Vizita agentului de vanzari la client dura foarte mult

Insa nu se oprea totul aici. Problemele ajungeau si la contabilitate, unde toate facturile eronate trebuiau refacute. Timpul multor persoane era ocupat si nervii intinsi la maximum. In plus, vanzarile erau in scadere.

Solutia noastra

Am pus cap la cap toate problemele clientului. La urmatoarea intalnire i-am prezentat planul pe care il aveam pentru el.

Ideal SFA este un software pentru vanzari marca Donau care se pliaza perfect pentru Vansales. Iata cateva beneficii pe care clientul le-a obtinut dupa implementarea softului:

  • Agentul introduce in aplicatie un document care corespunde cu marfa preluata in masina, acesta fiind avizul de insotire a marfii;
  • Agentul emite direct documente (facturi, bonuri fiscale), folosind politica comerciala: preturi, discounturi, termene de plata;
  • Agentul incaseaza bani de la client fie cu chitanta, fie cu bonul fiscal, in urma documentelor din sold;
  • La sfirsitul routingului, se listeaza o situatie cu ce a vandut si ce a mai ramas in masina, predarea turei fiind extrem de simpla;
  • Monetarul este automat si se raporteaza la sfarsitul zilei;
  • Documentele se transfera in ERP, care descarca stocul si sintetizeaza consumurile de materie prima.

Castigul clientului

Cu ajutorul software-ului pentru vanzari, clientul a lucrat mult mai organizat si mai eficient. Obiectivele de vanzari au fost atinse si numarul de paini livrate pe zi a crescut cu 30% fata de perioadele anterioare.