Beneficiile softului de tip WMS

Scrabble Ideal WMS

De ce e important să utilizezi o aplicație de eficientizare a proceselor de depozit?

În orice afacere, managementul inventarului și al depozitului reprezintă o parte esențială și este unul dintre elementele cheie a activității întregii companii. Cea mai mare parte a inventarului se află în depozite, iar eficiența operațiunilor din depozit va determina eficiența ulterioară a lanțului de aprovizionare.

Un centru de distribuție sau un depozit este cheia întregului proces comercial deoarece deține stocurile și gestionează și alte operațiuni cum ar fi gruparea, ambalarea, etichetarea etc. conform cerințelor cumpărătorului. Majoritatea promisiunilor făcute în campaniile de marketing, cât și a cerințelor clienților se concretizează în rezultatul muncii din depozite.

Ideal WMS este sistemul de gestionare a depozitelor care oferă:

Identificare produs

Aplicația se interfațează cu programul de gestiune, acesta rămânând funcțional. Cu ajutorul cititorului de coduri de bare se preia codul de bare al produsului sau există posibilitatea de a introduce manual codul numeric aferent. Prin opțiunea InfoStoc vom accesa informații despre produs (denumire, stoc, preț, loturi, dată expirare, locație în depozit, număr bucăți în bax, etc).

Recepție și livrare

IdealWMS scurtează atât timpul de identificare a produselor, cât și cel de recepție, transfer între gestiuni și pregătire a livrărilor. Identificarea facilă a produsului, completată cu organizarea depozitului pe locații permite o procesare rapidă a livrării. Astfel, cantitatea care părăsește depozitul este aceeași ca și cantitatea din documente, evitând astfel greșelile.

Inventariere

IdealWMS permite o inventariere dinamică, ușoară și rapidă, putându-se continua activitatea normală, fără blocaje. Inventarierea se face prin citirea codului de bare al produsului, iar aplicația va permite și introducerea cantității identificate în depozit (faptic).

În cele din urmă, aplicația noastră poate furniza diferite tipuri și categorii de rapoarte și informații referitoare la inventar, expedieri, tranzacții, cronometrarea tranzacțiilor și mulți alți parametri.

Descopera şi tu IdealWMS!