3 Beneficii ale codurilor de bare

Implementarea codurilor de bare este adesea trecută cu vederea când e vorba de reducerea costurilor și economisirea timpului. Cu toate acestea, este o alegere bună pentru companiile care doresc să îmbunătățească eficiența și să reducă cheltuielile, deoarece acestea sunt atât cost-eficiente cât și fiabile.

Acestea sunt câteva dintre cele mai importante avantaje ale utilizării codurilor de bare:

Scăderea numărului de greșeli

Codurile de bare elimină erorilor umane. Introducerea manuală a datelor poate duce la apariția erorilor în număr semnificativ mai mare decât în cazul codurilor de bare citite automat. Scanarea unui cod de bare este fiabilă și necesită un timp mai mic decât introducerea manuală a datelor. Codurile de bare sunt extrem de versatile și pot oferi informații atât despre prețuri, caracteristici, cât și despre inventar. În plus, codurile de bare pot fi atașate pe aproape orice fel de suprafață, iar controlul inventarului se îmbunătățește deoarece codurile de bare permit monitorizarea precisă a inventarului. De asemenea, poate fi urmărită locația echipamentului, reducându-se timpul petrecut în căutarea acestuia și evitându-se cheltuirea inutilă a sumelor necesare pentru înlocuirea echipamentului presupus pierdut.

Reducerea timpului de instruire a angajaților

Utilizarea unui sistem de coduri de bare reduce timpul de instruire a angajaților. Este nevoie de doar câteva minute pentru a stăpâni modul de lucru cu scanerul de mână pentru citirea codurilor de bare, iar angajații nu trebuie să se familiarizeze cu o întreagă procedură de lucru în depozit. Acest lucru duce și la scăderea costurilor cu formarea angajaților, deoarece aceștia nu trebuie să fie remunerați pentru un timp suplimentar de pregătire, iar un alt angajat nu trebuie să fie compensat pentru instruirea lor.

Creșterea preciziei informațiilor

Codurile de bare oferă date mai exacte deoarece un cod de bare poate fi folosit pentru colectarea informațiilor despre nivelul stocului, rotația acestuia, dar și despre preț sau alte caracteristici ale produsului. În plus, codurile de bare pot fi personalizate pentru a conține alte informații relevante. Ele oferă date rapide și fiabile pentru o mare varietate de scopuri. Datele obținute prin scanarea codurilor de bare sunt disponibile rapid, datorită faptului că terminalele se sincronizează cu serverul în timp real.

Așadar, prin utilizarea sistemului de coduri de bare, eficientizăm atât procesele interne din cadrul depozitelor cât și costurile care apar atunci când se schimbă personalul sau în cazul mărfii rătăcite în depozit.

Afla mai multe despre Ideal WMS, softul nostru pentru eficientizarea proceselor de depozit.