Ideal WMS - pentru un depozit usor de coordonat!

Iți sună cunoscut?

“Sistemul pe care îl folosim în depozit este vechi și greu de folosit!”

“Sistemul nostru de depozitare stochează date și nu oferă informații în timp real.”

“Eficienta depozitului trebuie crescută. Cum să fac?”

Ideal WMS scurtează atât timpul de identificare a produselor, cât și cel de recepție, transfer între gestiuni și pregătire a livrărilor. Identificarea facilă a produsului, completată cu organizarea depozitului pe locații permite o procesare rapidă a livrării. Astfel, cantitatea care părăsește depozitul este aceeași cu cantitatea din documente, evitându-se astfel greșelile.

În activitatea din depozit apar frecvent câteva probleme:

Procese redundante. De obicei, gestionarii manipulează de mai multe ori un produs datorită naturii procesului de depozitare (verificare, numărare, recepție, alocare pe raft, livrare și eventual inventariere). Un proces redundant în depozit este acela în care lucrătorii  trec același produs sau document prin mai multe mâini.

Chiar dacă în anumite cazuri  sunt necesare, procedurile redundante consumă mult timp și cresc costul forței de muncă. Utilizarea codurilor de bare simplifică procesul de depozitare, eliminând procesele inutile, maximizând utilizarea resurselor. Sistemele automatizate evoluează rapid, o tendință care obligă managerii de depozite să mențină sisteme actualizate pentru a obține rezultatele dorite.

Inventar inexact. Precizia și eficiența în manipularea inventarului merg mână în mână. Inexactitatea inventarului provoacă probleme cum ar fi menținerea nivelurilor necorespunzătoare a stocurilor și acumularea stocurilor învechite. Problemele de livrare apar, de asemenea, atunci când gestionarii se bazează pe informații inexacte, ducând la procese ineficiente. Alte costuri legate de informațiile inexacte privind stocurile includ costuri crescute, venituri pierdute și productivitate scăzută. Automatizarea este un factor cheie în rezolvarea problemelor legate de acuratețe.
Sistemele automate oferă informații în timp real și precise despre nivelul stocurilor și a compoziției acestora. Tehnologia utilizată pentru gestionarea inventarului într-un depozit este o condiție pentru succes.

Problemele comune ale depozitului, cum ar fi procesele redundante, costurile ridicate ale forței de muncă și informațiile inexacte privind inventarul, necesită sisteme automatizate. Cu Ideal WMS diminuăm timpul necesar pentru efectuarea recepțiilor, organizării produselor și livrărilor, reducând astfel numărul de reclamații și retururi din partea clienților.

În consecință, cu Ideal WMS creștem eficiența prin automatizarea proceselor logistice și prin reducerea costurilor de depozitare, manipulare și transport.

Cere ofera acum!