5 pasi pentru a primi un „Da, vreau sa cumpar!”

Vrei la finalul zilei sa ai cele mai multe vanzari facute? Esti intr-o competitie continua cu colegii tai, cu alti concurenti si cu tine insuti. Asa ca tot ce trebuie sa faci este sa formezi numerele de telefon si sa incepi vanzarea.

Cum poti ajunge cel mai bun? Urmeaza cei 5 pasi de mai jos!

1. Planifica inainte de discutie

Ai sunat si ai stabilit intalnirea. Urmeaza momentul tau de glorie. Esti pregatit? De cele mai multe ori eu imi notez in agenda strategia pe care o adopt in timpul conversatiei. Raspund la intrebarile „Care sunt obiectivele mele?”, „Cat vreau sa vand?”, „In ce fel de conditii vand?” etc. Aloca timp pentru a raspunde acestor intrebari, ele iti vor oferi o harta probabilistica a conversatiei voastre.

2. Cunoaste-ti clientul in amanunt

V-ati strans mainile ferm si ati luat loc la masa. De acum incepe rolul tau: asculta, noteaza, asculta. Trebuie sa fii atent la orice afirmatie pe care o faci si sa surprinzi acele puncte slabe pe care partenerul tau de discutie le ofera. Afla toate problemele pe care le are, ce isi doreste in viitor, care ii sunt visele; orice fraza te poate ajuta sa pui in ordine puzzle-ul si sa il cunosti mai bine.

3. Impacheteaza intr-un ambalaj frumos

Acum ca ai aflat despre el, trebuie sa afle despre tine. Mai tii minte raspunsurile pe care le-ai notat la punctul 1? Incepe sa te vinzi mai intai pe tine. Fii sincer, insa impacheteaza totul intr-un ambalaj frumos. Spune-i despre compania in care lucrezi si despre produsele sau serviciile pe care le oferiti.

4. Invata produsul tau si punctele lui forte

La punctul 2 ai aflat despre clientul tau si despre probleme pe care el le are. A venit momentul sa ii oferi rezolvarea de care are atat de mare nevoie. Prezinta-i punctele forte ale produsului. Ajuta-l cu produsul tau. Clientul trebuie sa remarce ca vorbeste cu un specilist care stapaneste produsul sau serviciul de care are nevoie.

5. Vinde „in oglinda”

Fiecare moment pe care il petreci la masa de negocieri este important. In orice situatie te-ai afla, nu incepe sa manipulezi sau sa exagerezi. In nici un caz, nu minti. Persoana din fata ta nu se afla la prima negociere, iar tu stii foarte bine ca nu iti place sa fii manipulat. Imagineaza-ti ca vorbesti cu tine in oglinda si comporta-te ca atare.

„Secretul succesului unei persoane consta in modul in care cunoaste starile celorlalti si in maniera in care le gestioneaza.” – J. G. Holland

Domeniul vanzarilor este o jungla cu reguli nescrise. Trebuie sa iesi in fata si sa te afirmi daca iti doresti sa devii cel mai bun. Persevereaza si vei obtine rezultatele pe care ti le doresti.